SOŠ hotelových služieb a obchodu Zvolen 

Telefón: +421-45-533 39 86 alebo: +421-45-524 44 23 

 E-mail: skola@soshotel.sk

Vitajte na stránke SOŠ hotelových služieb a obchodu, ZVOLEN

Ktosi slávny raz povedal ...

„Súťaže nám umožňujú poznať naše slabiny, vedú nás po nekonečnej ceste sebapoznania. Naším pravým súperom sme jedine my sami.“

 

Jednou z vízií odborných škôl je profilovať zo svojich žiakov konkurencieschopných odborníkov so zmyslom pre spravodlivosť a s určitou dávkou sebareflexie. Naša škola zastáva myšlienku, že teoretické vedomosti musia byť nevyhnutne prepojené s praxou v každom odbore a na všetkých stupňoch vzdelávania. Praktické zručnosti tak naši žiaci v jednotlivých ponúkaných odboroch získavajú nielen v školských prevádzkach praktického vyučovania, ale zdokonaľujú sa a zoznamujú sa so svojou konkurenciou najmä na odborných súťažiach.

XXVI. ročník národnej súťaže kuchárskeho a cukrárskeho umenia s medzinárodnou účasťou v Hradci Králové, ktorý sa konal 18. apríla 2024, bol pre nás ďalšou príležitosťou, ako sa inšpirovať a zároveň spoznať svoje silné a slabšie stránky. Táto verejnosťou obľúbená súťaž je už 26 rokov medzinárodným sviatkom kuchárov, cukrárov a všetkých milovníkov modernej aj tradičnej gastronómie. V rámci jedného dňa mohli diváci vidieť výstavné exponáty od viac než 200 súťažiacich20-tich kategóriách. Tento rok sa do súťaže zapojili aj školy z Poľska a Litvy.

Naša delegácia sa pod vedením MOV Mgr. Márie KaľamárovejBc. Viery Sebíňovej zapojila do kategórií Kuchár junior pre súťažiacich do 23 rokov a Kuchár kadet do 18 rokov. Šikovných kuchárov doplnili žiačky v odbore cukrár v kategóriách Cukrár kadet do 18 rokov a Juniorská cukrárska artistika. Bc. Viera Sebíňová súťažila v kategórii Cukrárska artistika, Cukrár senior.

Poctivá príprava našej delegácie priniesla skvelú žatvu pre všetkých zapojených. Gastro Hradec Culinary Cup 2024 nám priniesol striebornú medailu pre Christofera Kováča (V.H) v kategórii Kuchár junior, bronzovú medailu pre Tomáša Krnáča (II.H) v kategórii Kuchár kadet, bronzovú medailu aj pre Alžbetu Vandákovú (II.E) v kategórii Kadet cukrár, Cenu prezidenta kuchárov a cukrárov ČR pre juniorskú cukrársku artistku Michaelu Gondekovú (II.P) a celkové druhé miesto a umiestnenie v bronzovom pásme pre MOV Vieru Sebíňovú v kategórii Cukrárska artistka, Cukrár senior.

 

Všetkým zúčastneným gratulujeme a ďakujeme za vynikajúcu reprezentáciu. Vďaka patrí, samozrejme, aj majstrom odborného výcviku za prípravu žiakov.