Charakteristika učebného odboru kuchár
Štúdium je 3-ročné, ukončené záverečnou skúškou, absolventi/absolventky tohto odboru :
– samostatne zvládnu práce spojené s prípravou pokrmov,
– vedia pripraviť pracovisko a ovládajú všetky práce spojené s prípravou
– vedia zostavovať jedálne lístky, ošetrovať a skladovať potraviny.
– poznajú suroviny a technológiu ich spracovania v zariadeniach spoločného
– ovládajú zásady vedenia administratívy,
– ovládajú zásady HACCP, bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci
– sú pripravení/é na výkon odborných činností, pre ktoré je podmienkou pokrmov, stravovania pri bežnej prevádzke, aj pri slávnostných príležitostiach,stredné odborné vzdelanie v zariadeniach spoločného stravovania, ako aj na samostatné podnikanie.
Organizácia, miesto vyučovania
Štúdium je organizované striedaním teoretického a praktického vyučovania – jeden týždeň teoretické vyučovanie, druhý týždeň praktické vyučovanie formou odborného výcviku.
Teoretické vyučovanie sa realizuje v škole na Jabloňovej ulici 1352 vo Zvolene. Praktické vyučovanie na pracoviskách: školská jedáleň, Hotel Academic a Divadelná reštaurácia .
Ukončovanie štúdia
Trojročné štúdium je ukončené záverečnou skúškou.
Dokladom o vykonaní záverečnej skúšky je výučný list, záverečné vysvedčenie, dodatok k vysvedčeniu o záverečnej skúške.
Ďalšie štúdium
ÚÚspešní absolventi/absolventky majú v našej škole možnosť ďalšieho štúdia v 2-ročnom študijnom odbore spoločné stravovanie, ktoré je ukončované maturitnou skúškou.
Viac informácií
Viac informácií nájdete v časti >> Dokumenty - ŠkVP << pre učebný odbor kuchár.
Na konkrétne otázky Vám radi odpovieme na adrese: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript..
Fotogaléria