Charakteristika učebného odboru cukrár
Štúdium je 3-ročné, ukončené záverečnou skúškou, absolventi/absolventky tohto odboru :
– vedia zrealizovať výrobu cukrárskych výrobkov od normovania a prípravy surovín až po ich konečné vyhotovenie,
– majú všetky predpoklady na to, aby vedeli posudzovať základné a pomocné suroviny, kontrolovať nastavenie technologických parametrov vo výrobnom procese, vyrábať výrobky podľa technologických postupov a receptúr, dodržiavať a uplatňovať zásady HACCP, bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci,
– sú pripravení/é na výkon odborných činností, pre ktoré je podmienkou stredné odborné vzdelanie, v potravinárstve, vo veľkovýrobných podmienkach, v stredných i malých podnikoch, ako aj na samostatné podnikanie.
Organizácia, miesto vyučovania
Štúdium je organizované striedaním teoretického a praktického vyučovania – jeden týždeň teoretické vyučovanie, druhý týždeň praktické vyučovanie formou odborného výcviku.
Teoretické aj praktické vyučovanie sa realizuje v areáli školy na Jabloňovej ulici 13521 vo Zvolene. Teoretické vyučovanie v budove školy a praktické vyučovanie v cukrárskej výrobni.
Ukončovanie štúdia
Trojročné štúdium je ukončené záverečnou skúškou.
Dokladom o vykonaní záverečnej skúšky je výučný list, záverečné vysvedčenie, dodatok k vysvedčeniu o záverečnej skúške.
Ďalšie štúdium
Úspešní absolventi/absolventky majú v našej škole možnosť ďalšieho štúdia v 2-ročnom študijnom odbore spoločné stravovanie, ktoré je ukončované maturitnou skúškou.
Viac informácií
Viac informácií nájdete v časti >> Dokumenty - ŠkVP << pre učebný odbor cukrár.
Na konkrétne otázky Vám radi odpovieme na adrese: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript..