Skills Slovakia Junior Gastro 2021/2022
Len čo sa otvorili brány gastro súťaží, už sme tam boli. Po úspešnom výberovom konaní naši kuchári a cukrári začali súťažiť. Prebojovali sa do semifinálového kola známej súťaže v odborných zručnostiach pod názvom Skills Slovakia Junior Gastro, ktorá sa konala v Piešťanoch. Organizátormi súťaže boli ŠIOV, Slovenský zväz kuchárov a cukrárov, Stredná odborná škola hotelových služieb a obchodu v Piešťanoch.
Za ,,naše farby“ išli bojovať kuchár a dve cukrárky.
28. januára 2022 v piešťanskej reštaurácii Semafor ukázali svoje odborné zručnosti 12 mladí kuchári stredných odborných škôl Slovenska v semifinálovom kole Skills Slovakia - Junior GASTRO METRO CUP. Medzi nimi aj náš Christofer Kováč, žiak 3. ročníka odboru hotelovej akadémie. Ich súťažnou úlohou bolo pripraviť hlavné jedlo s predpísanou hlavnou surovinou- bravčový bôčik bez kostí a s kožou. Na zhotovenie troch porcií moderného teplého pokrmu s prílohami mali súťažiaci 120 minút. Nášmu Christoferovi sa podarilo prebojovať do bronzového pásma, kde skončil na 7. mieste, a je zaradený do finálového kola súťaže ako prvý náhradník.
27.januára 2022 sa do druhého ročníka súťaže Junior GASTRO DEBIC CUP zapojili naše cukrárky. Svoje cukrárske odborné zručnosti predviedli súťažiace Kristína Madarászová a jej pomocníčka Lívia Hegedűšová, obidve žiačky tretieho ročníka. Svoje sily- odborné zručnosti si merali s ďalšími 14 súťažiacimi. Ich úlohou bolo za 120 minút pripraviť 6 kusov moderných a trendových tartaletiek, ktoré museli byť zložené minimálne z troch textúr podľa vlastného výberu. Svojím dezertom, ktorý pomenovali Jeseň na tanieri, sa umiestnili v striebornom pásme a získali 2. miesto.
Všetci traja súťažiaci prispeli k dobrému menu školy. Potešili seba, ale aj svojich majstrov, učiteľov i žiakov školy. Otvorili nové kolo zapájania sa do súťaží, ktoré, dúfame, už nič nepreruší. Súťaže sú predsa dôležitým miestom na získavanie a preverovanie si odborných zručností našich žiakov. Posúva ich to dopredu.
> >